RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

Intian kirjailijaseuran pyyntö Intian pääministerille:

"Luopukaa kaikista pahantahtoisista syytteistä Sanal Edamarukua vastaan"

Professori Dinish Mishra, tunnettu kirjailija, tiedemies ja Intian kirjailijaseuran emerituspuheenjohtaja, kehotti 3. helmikuuta lähetetyssä kirjeessä Intian pääministeriä ryhtymään tarvittaviin toimiin, jotta kaikista pahantahtoisista syytteistä Sanal Edamarukua vastaan luovutaan. Kirjeen teksti on kokonaisuudessaan alla.

3. helmikuuta 2013

Hon'ble Dr. Manmohan Singh
Intian pääministeri
PMO, South Block
New Delhi – 110 011

Arvoisa tohtori Singh,

Kirjailijoiden, taiteilijoiden, intellektuellien ja kaikkien oikeamielisten ihmisten huolenaiheena on yhteiskunnassa tapahtunut suvaitsemattomuuden kuohahdus, joka ilmenee moraalin ja perinteen vartijoiksi itsensä nimittäneiden hyökkäyksenä ajatuksen ja ilmaisun vapautta vastaan.

Tässä yhteydessä haluan kiinnittää huomionne järjenvastaisiin jumalanpilkkasyytöksiin, joita katoliset fanaatikot ajavat Mumbaissa herra Sanal Edamarukua vastaan, joka on järjestömme tunnettu jäsen ja aikamme laajasti kunnioitettu intellektuelli. Häntä syytetään perusteettomasti uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta, ja tuloksena hänestä on annettu pidätysmääräys kesäkuussa 2012. Herra Sanal Edamaruku on yhteiskunnalle arvokas, ja on surullista että kourallisen uskonnollisia fanaatikkoja sallitaan mustamaalata ja häiriköidä häntä siksi ettei hän suostu hyväksymään ihmeiksi naamioituja huijauksia, joilla petkutetaan ihmisiä.

Te olette maailman suurimman demokratian pääministeri, ja on velvollisuutenne puolustaa sananvapautta ja ajatuksenvapautta. Kehotamme teitä ryhtymään tarvittaviin toimiin, jotta kaikista pahantahtoisista syytteistä Sanal Edamarukua vastaan luovutaan, jotta hän voi palata kotiin turvallisesti ja jatkaa seuran ja koko ihmiskunnan palvelemista.

Odotan ripeitä ja positiivisia toimianne.

Syvällisin terveisin.

Vilpittömästi teidän

Dinesh Misra
emerituspuheenjohtaja
Intian kirjailijaseura

Käännös: Timo O. Karjalainen