RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

Poliisi yritti pidättää Sanalin kotoaan

4. heinäkuuta 2012. Tänään aamulla Delhin poliisin konstaapelit tulivat Sanal Edamarukun kotiovelle pidättämään häntä. Poliisit tulivat Delhin oikeuden kehotuksesta toimeenpanemaan pidätysmääräystä, jonka oli antanut Mumbain toiseksi ylin rikostuomioistuin.

Sanal Edamaruku

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tämän dramaattisen käänteen myötä Sanal Edamarukun vaino on saavuttanut uuden vaarallisen tason. Paljastamalla Mumbain Velankannin kirkon vettätippuvan krusifiksin “ihmeen” putkiremontin tarpeeksi hän veti päälleen katolisten raivon anteeksiantamisen tuolta puolen. On hyvin hälyttävää, että katolinen puoli on onnistunut saamaan merkittävää tukea Intian viranomaisilta. Katolinen kirkko edustaa vain pientä uskovien vähemmistöä Intiassa. Mutta sillä on takanaan maailmanlaajuinen koneisto, jolla on suuria toiveita Intian valloittamiseksi länsimaissa kärsittyjen takaiskujen vastapainoksi. – En halua pimeää aikaa Intiaan! sanoi Sanal kiistanalaisessa TV-ohjelmassa, vetäen rintamalinjat.

Meneillään olevassa konfliktissa Sanalilla on todisteisiin pohjautuvat faktat puolellaan - niin kapillaari-ilmiön kuin kirkkohistorian osalta. Lisäksi hänellä on Intian perustuslain täysi tuki. Perustuslaki suoranaisesti velvoittaa kaikkia kansalaisia kehittämään “tieteellistä mielenlaatua, humanismia ja tutkimisen ja uudistumisen henkeä”. Ja sitten on tietysti myös oikeus ilmaisunvapauteen (yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen artikla 19) Sanalin puoleisessa vaakakupissa.

Kostonhaluisilla paikallisilla katolisilla johtajilla puolestaan on toisen painavan tahon hiljainen tuki: mahtavan katolisen kirkon. Paavi pysyttelee hiljaa, jättäen huomiotta tuhannet nykyaikaiset ihmiset eri puolilla maailmaa jotka kehottavat Vatikaania ottamaan tapaukseen kantaa Britannian rationalistiliiton verkkovetoomuksessa. Paavin edustaja Mumbaissa, piispa Agnelo Gracias (jonka Sanal kohtasi TV9:n ohjelmassa) hoitaa puhumisen. Kehuen auliisti Sanalin syyttäjiä, Gracias “iloitsee” heidän rohkeudestaan!

On ilmeistä että katolinen kirkko yrittää vedellä naruista hiljentääkseen äänekkäimmän ja rohkeimman vastustajansa Intiassa. Jos kirkon suurien suunnitelmien esteenä voi olla yksi ihminen, hän on Sanal Edamaruku. Paljon on siis pelissä, molemmin puolin. Kuinka pitkälle he pystyvät menemään? Sitä ei voi tietää ennalta. Meidän täytyy olla valmiita pahimpaan.

Auta meitä levittämään tietoa tästä tapauksesta! Lähetä tätä uutiskirjettä eteenpäin, käännä se, laita se blogeihin ja keskustelufoorumeille ja kirjoita siitä mediassa. Sanal antaa myös haastatteluja (tosin ei aina paikanpäällä).

Käännös: Timo O. Karjalainen