RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

Silmukka kiristyy lisää

Delhin korkein oikeus hylkäsi muotoseikkojen perusteella Sanal Edamarukun hakemuksen ennakkotakuista!

Oikeuden hylättyä ennakkotakuut, Juhun poliisiaseman komisario on tiivistänyt puhelintoimintaansa. Hän painostaa Sanalia antautumaan välittömästi tai hänet pidätetään. Jos Sanal pidätettäisiin nyt, hänet pidettäisiin hyvin todennäköisesti vangittuna oikeusprosessin loppuun saakka, mikä saattaa viedä useita vuosia. Tämän vakavan uhan alaisena Sanalia on neuvottu pysymään poissa toimistostaan ja kotoaan sekä pidättäytymään suorista tv-esiintymisistä. Mutta hän ei väistä tuumaakaan julkisuuden etulinjasta.

Tässä tilanteessa julkinen tuki on elintärkeää. Intiassa ja muissa maissa on ryhdytty useisiin aloitteisiin Sanal Edamarukun pelastamiseksi vangitsemisvaarasta.

“Voimme vain kuvitella intialaisen vankilan olosuhteet,
emmekä halua ystävämme joutuvan kokemaan niitä.”

James Randi
James Randi vetosi lukijoidensa apuun tämän naurettavan, arkaaisen hyökkäyksen järkeä vastaan torjumiseksi

“Kaikkein tärkeintä Sanalille tällä hetkellä on kansainvälinen
tuki ja ulkopuolinen paine.”

Caspar Melville
Caspar Melville, New Humanistin päätoimittaja,
perusti verkkovetoomuksen

“Sanal paljasti ihmeen huijaukseksi. Mistä lähtien huijauksen
paljastaminen on ollut 'hyökkäävää'?”

Richard Dawkins
Richard Dawkins oli yksi ensimmäisistä allekirjoittajista.

Britannian rationalistiliitto perusti verkkovetoomuksen, jossa kehotetaan Vatikaania ja Mumbain katolisen kirkon johtoa, erityisesti arkkipiispaa ja vihkipiispaa, selventämään kirkon kantaa yrityksiin vaientaa Sanalin kritiikki lakiteitse, ja pyytää heitä käyttämään vaikutusvaltaansa paikallisiin katolisiin jotta nämä peruisivat syytöksensä julkisesti.

Vetoomus kehottaa myös Intian, maailman suurimman demokratian, hallitusta puolustamaan sananvapautta tekemällä selväksi että Intian lakeja ei voi käyttää vaientamaan tieteellistä tietoa ja uskonnollisen mystiikan järkevää kritiikkiä. Intian hallitusta pyydetään “ryhtymään toimiin joilla varmistetaan tämän asian loppuunkäsittely ilman enempää kiusantekoa rohkealle ja rehelliselle miehelle.”

Kun tavoitteeksi asetetut viisi tuhatta allekirjoitusta kertyivät muutamassa päivässä, tavoite on nyt korotettu kymmeneen tuhanteen. Pyydämme että liittyisit tähän kampanjaan! Kuvittele: jokainen uusi allekirjoitus lähettää automaattisesti kolme sähköpostia: yhden Mumbain arkkipiispalle kardinaali Oswald Graciasille, yhden Intian katolisten piispojen konferenssille, ja yhden Mumbain vihkipiispalle piispa Agnelo Rufino Graciasille. Toivomme näiden herrojen heräävän ajattelemaan kun he löytävät postilaatikostaan yli viisi tuhatta vetoomusta!