RATIONALIST INTERNATIONALIN UUTISKIRJE

http://www.rationalistinternational.net

Sananvapaus uhattuna!

Sanal Edamarukun paljastettua vettätippuvan jeesuspatsaan "ihmeen" Mumbaissa, kostonhimoiset katolisen kirkon johtajat vannoivat nostavansa häntä vastaan liudan jumalanpilkkasyytteitä. Kiusanteko on alkanut.
Ei ole mitenkään uutta, että katoliset piispat yrittävät tuomita vastustajansa roviolle kun heiltä loppuvat argumentit. Giordano Bruno on hyvä esimerkki. Vaikka kuinka yrittävät, he eivät saa minua luopumaan järjen, tieteen ja historiallisten tosiasioiden puolustamisesta. Enkä ole yksin. Sananvapaus on uhattuna ja me aiomme puolustaa sitä!”
-Sanal Edamaruku

“Ihmeen” paljastaminen

Maaliskuun kymmenentenä Sanal Edamaruku lensi Mumbaihin. Televisiokanava TV-9 oli kutsunut hänet tutkimaan "ihmettä" joka aiheutti paikallista kiihtymystä. Hän meni kuvausryhmän kanssa Irlaan, Vile Parleen, tutkimaan krusifiksia joka seisoo Velankannin kirkon edessä. Krusifiksista oli tullut alati kasvavan väkijoukon mielenkiinnon keskipiste. Uskovaisia kerääntyi paikalle läheltä ja kaukaa. Uutinen ihmeestä levisi kuin kulovalkea. Pieniä vesipisaroita oli tippunut muutamien päivien ajan Jeesuksen jaloista. Satoja ihmisiä saapui päivittäin rukoilemaan ja keräämään “pyhää vettä” pulloihin ja astioihin. Irlasta oli tulossa pyhiinvaelluskohde.
Mutta Sanal Edamaruku pilasi tämän tulevaisuudenkuvan. Muutamissa minuuteissa hän tunnisti veden lähteen (viemäri lähellä pesutilaa) ja mekanismin jolla se päätyi Jeesuksen jalkoihin (kapillaari-ilmiö). Paikalliset kirkon johtajat olivat läsnä tutkimuksen aikana, eivätkä he olleet lainkaan mielissään. Katso yksityiskohtainen video tutkimuksesta YouTubesta.

TV-väittely piispan kanssa

Muutamia tunteja myöhemmin suorassa lähetyksessä TV-9:llä Sanal selitti tuloksensa ja syytti katolista kirkkoa ihmeiden lietsomisesta, koska kirkko rummutti vettätippuvaa jeesuspatsasta aggressiivisella julkisuuskampanjalla ja levitti valokuvia todisteena “ihmeestä”. Alkoi kiivas väittely, jossa viisi kirkon edustajaa, mukaanlukien Velankannin kirkon pappi Augustine Palett ja Huolestuneiden katolisten liiton (AOCC) edustajia, vaati Sanalilta anteeksipyyntöä. Mutta hän väitti vastaan voimakkaasti. Mumbain vihkipiispa Agnelo Gracias osallistui väittelyyn puhelimitse yrittäen pelastaa katolisen kirkon imagon. Hän väitti kirkon olevan “aina varovainen esittämään yliluonnollista syytä” tällaisille ilmöille ja aina pyrkivän “löytämään 'tieteellisiä' selityksiä.” Hän jopa vakuutti paavin olevan tieteen ystävä. Sanal vastasi tyylikkäästi, viitaten Giordano Brunon tapaukseen. Hän käsitteli myös Vatikaanin virallista kanonisointiprosessia, jossa Vatikaanin komission todistamat “ihmeet” ovat pakollisia jokaiselle pyhimykselle. Koska katolisia pyhimyksiä on yli 10.000, Vatikaanin varmastikin voi sanoa “lietsovan ihmeitä”. Ja niin tiedettärakastavaksi väitetty paavi sallii eksorkismin itse Vatikaanissa. Viimeaikaisten lehtiuutisten mukaan hän osallistui henkilökohtaisesti paholaisen lähdettämiseen sveitsiläiskaartin sotilaasta. Tässä hyvin kiinnostavassa väittelyssä Sanal voitti loistavasti huutavat vastustajansa. [Koko tv-ohjelma on tallennettu. Lyhennetty versio on katsottavissa YouTubessa.]
Sanal Edamaruku vs. Agnelo Gracias, Catholic Bishop of Mumbai

Uhkaus suorassa tv-lähetyksessä

Huomattuaan etteivät he kykene pakottamaan Sanalia polvilleen pyytämään anteeksi, he uhkasivat julkisesti nostaa jumalanpilkkasyytteen häntä vastaan. Sanal huomautti että tämä antaisi hänelle erinomaisen tilaisuuden esittää kaikki väitteensä todisteiden kera Mumbain piispan seistessä todistajanaitiossa. Vaahdoten raivosta kirkkoisät vannoivat nostavansa häntä vastaan liudan syytteitä Mumbain kaikilla poliisiasemilla. Niin he tekivät.

Sanal saatetaan pidättää minä hetkenä tahansa

Tiedämme kolmesta tutkintapyynnöstä Sanalia vastaan. Ne perustuvat Intian rikoslain artiklaan 295.
Tällävälin Mumbain poliisi on ilmoittanut yrittävänsä pidättää Sanalin.
Sanal voidaan pidättää minä hetkenä tahansa. Missä tahansa paikassa jossa hänestä on tehty tutkintapyyntö. Hänet voidaan pakottaa vastaamaan syytöksiin henkilökohtaisesti. Jos hänen vastauksensa ei ole tyydyttävä, hänet voidaan pidättää. Hänet voidaan pakottaa taistelemaan useissa rikosoikeudenkäynneissä eri paikoissa. Tämä ei ole ainoastaan aikaa ja rahaa vievää. Joidenkin katolisten uskovaisten fanaattisuuden tuntien, hänen henkensä voi olla vaarassa.

Sanal Edamarukun puolustuskomitea

Rationalist International on muodostanut Sanal Edamarukun puolustuskomitean. Sen koollekutsuja on korkeimman oikeuden asianajaja, ihmisoikeusaktivisti N. D. Pancholi.

Käännös: Timo O. Karjalainen