RATIONALIST INTERNATIONAL

Bulletin (12 April 2013)

http://www.rationalistinternational.net

Margaret Thatcher, Chandraswami og Natwar Singh

Sanal Edamaruku

Chandraswami  Natwar Singh
Et vinnende lag: den forhenværende indiske statsråden Natwar Singh og tantra-mester Chandraswami

Natwar Singh er en begavet historieforteller, men går dessverre ikke av veien for å bruke sitt talent på diskutableområder. Hans historie om Margaret Thatchers påståtte beundring for Chandraswami, som sirkulerer i indisk presse i disse dager, er et forsøk på å bringe den skyggefulle tantra-mesteren, som for tiden er viklet inn i en rekke høyt profilerte straffesaker, tilbake i spill. Det er skuffende å se den forhenværende indiske statsråden og selverklærterasjonalisten Natwar Singhgjøre noe slikt.

I følge historien misbrukte Natwar Singh sommeren 1975 ikke bare sine ferdigheter som historieforteller, han misbrukte også sin stilling som assisterende høykommissær for India i London. Siden Singhs oppgave var å representeredet sekulære, demokratiske India og engrunnlov som fremhever utviklingen av vitenskapelig tenkning, ville man nokikke ha forventet at han skulle spille en slik rolle som han endte opp med å gjøre – hvis historien hans er sann.Singh beskriver hvordan han hjalp Chandraswami å få tilgang til innflytelsesrike medlemmer av den britiske regjeringen og hjalp ham med å overbevise Margareth Thatcher med sine "mirakler".

Historien er bevisst presentert som om den er hentet fra en litt spesiell roman og Singh har nøye sørget for at det ikke er noen måte å etterprøve påstandene i historien. Historien ble kun nylig kjent gjennom Singhs kommende bok –etter at Margareth Thatcher, på grunn av Alzheimers, ikke lengre kunne benekte historien.Nå finnes det ikke lenger noen uavhengige vitner i live.

Det er en velbrukt strategi av astrologer og healere å bruke falske vitner for å markedsføre sin virksomhet. HarMargareth Thatcher blitt offer for en oppdiktet historie der hun brukes som vitne for å markedsføre Chandraswamis påståtte overnaturlige krefter? Man kan ikke utelukke det, men på den annen side er det også mulig at Thatcher ble imponert over Chandraswami. Uansett fremmer Singhs historie overtro, som bidrar til å holde millioner av mennesker i India i en ond sirkel av hjelpeløshet, frykt og utnytting.

Singh ser ikke ut til å føle seg plaget av dette, selv om han nevner i sin historie at det muligens var upassende av ham å markedsføre en tantra-mester. Singh påstår selv at han er en rasjonalist som "ikke kunne akseptere mumbo-jumbo", men sier også at han heller ikke kunne "avvise Chandraswami som en komplett bedrager".Det Singh så presenterer som det mest imponerende mirakelet Chandraswami utførte, og som angivelig overbeviste både Margareth Thatcher og ham selv som motvillig rasjonalist, er dette: Chandraswami leste et spørsmål som var skrevet på en papirlapp uten å se papirlappen – et svært enkelt triks som selv amatørtryllekunstnere kan utføre. Siden jeg ikke selv var til stede da Chandraswami angivelig utførte dette «mirakelet»kan jeg ikke si med sikkerhet hvilken metode Chandraswami brukte – hvis historien i det hele tatt er sann. Men hvis Singh virkelig er overbevist om Chandraswamis magiske krefterinviterer jeg ham til å få Chandraswami til å utføre sine magiske prestasjoner under kontrollerte forhold.

FIRSTPOST

Sanal Edamaruku: Natwar Singh vanæret India ved å fremme overtro

Sanal Edamaruku

Apr 10, 2013

Natwar Singh gjorde skam på India ved å få landet til å framstå som et land av slangetemmere og overtro gjennom sin markedsføring av en bedrager som Chandraswami.

Gjør en forskjell med din støtte

Har du mulighet for å støtte Sanal Edamaruku og hans viktige arbeid for rasjonalisme? Saksøkt av den katolske kirken i India og dermed forhindret fra å reise tilbake til hjemlandet tilbringer Sanal i stedet tiden med å reise verden rundt for å fortelle om sine erfaringer.

Donate

Ny underskriftskampanje

Sanal Edamaruku

Dropp blasfemianklagene mot Sanal Edamaruku

Signer her

Rationalist Association i Storbritannia har lansert sin andre underskriftskampanje forå støtte Sanal Edamaruku. Den første underskriftskampanjen, som oppfordret den katolske bispekonferansen i India og erkebispedømmet Mumbai om å droppe blasfemianklagene mot Sanal, har så langt blitt undertegnet av 12463 personer, blant dem Richard Dawkins, PZ Myers, John Opie og mange andre kjente rasjonalister. Dessverre har katolske myndigheter ikke foretatt seg noe.

Nå har Rationalist Association i Storbritannia lansert en ny underskriftskampanje, denne gangen adressert til den indiske statsministeren, Manmohan Singh, og ordføreren i Maharashtra (hvor Mumbai ligger). Underskriftskampanjen ber om at de beskytter ytringsfriheten i India og gjør alt de kan for å sikre at de falske blasfemianklagene mot Sanal Edamaruku blir droppet. Den nye underskriftskampanjen har allerede blitt signert av 3851mennesker. Hver gang noen signerer underskriftskampanjen blir et brev levert til statsministerens innboks som minner ham om viktigheten i at Sanal Edamaruku får mulighet til å fortsette sitt viktige, offentlige arbeid uten videre forfølgelse og uten fare for hans frihet og sikkerhet

Signer underskriftskampanjen her

Gode grunner til å signere underskriftskampanjen:

  • ArpitChahan (New York, USA): Det er avskyelig at India har en lov som begrenser ytringsfrihet. Man bør ha frihet til å fornærme religioner, siden alle religioner antakeligvis er falske.
  • Anna Heslop (London, Storbritannia): Å avsløre bedrageri er ikke en kriminell handling!
  • Miguel Razon (Manila,Filippinene): Innbyggere har rettigheter; ideologier og religioner har det ikke. Frihet til å stille spørsmål og kritisere er et tegn på et opplyst samfunn.

Dette er bare tre av mange gode grunner de som har skrevet under på kampanjen så langt ønsket å dele med offentligheten. Til sammen danner underskriftene et rop om rettferdighet for Sanal Edamaruku og et oppmuntrende bevis på kritisk tekning rundt om i verden.

Oversettelse: Marte Patel